keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Tomaattivuohenjuustokeitto


Yleensä kesällä tulee grillattua ja syötyä salaatteja, mutta tänä vuonna härmän suvi on ollut sen verran kalsa, että pakko lämmitellä keitolla. Tätä keittoa mulle tarjoili kerran vuohenjuustofriikki-ystäväni Linda, ja sen jälkeen olen tarjoillut tätä eri tilanteissa, isolle bändille illanistujaisissa sekä pienelle jengille arkipakkasissakin. Tomaatin, vuohenjuuston, tuoreen oreganon ja jeeran liitto on täydellinen. Tosin keitto kaipaisi kupeeseen hyvää leipää, tästä ehdinkin jo Ciabatta-Aleksille mainita, mutta koska en ikävä kyllä ole Aleksin kaltainen leipuri, niin tällä kertaa soppa vedettiin ihan blankona, toki hyvällä musiikilla höystettynä.

TOMAATTIVUOHENJUUSTOKEITTO

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
2 tl öljyä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 prk (à 500 g) paseerattua tomaattia
1 kasvisliemikuutio
4 dl vettä
2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
1 tl sokeria
300 g vuohenjuustoa (esim. chevrus)
1/2 dl tuoretta oreganoa hienonnettuna

Koristeluun
muutama oksa oreganoa
vuohenjuustoa murustettuna

Kuori sipulit sekä porkkanat, kuutioi ne. Kuullota kasviksia kattilassa öljyssä jokunen hetki. Lisää jeera ja jatka paistamista muutama minuutti. Kaada joukkoon paseeratut tomaatit, kasvisliemikuutio sekä vesi. Anna porista keskilämmöllä puolisen tuntia. Mausta keitto suolalla, pippurilla sekä sokerilla. Soseuta soppa sauvasekoittimella sileäksi. Murustele vuohenjuusto sattumiksi keiton sekaan ja viimeistele hienonnetulla oreganolla.

5 kommenttia:

  1. Sille! Mihin kaikkeen vuohenjuusto sopiikaan? Kaikkeen ;)

    VastaaPoista
  2. Tämä on NIIN hyvää! ja vinkkinä: meille jäi soppaa ärsyttävästi, ettei siitä koko posse seuraavana päivänä olisi saanut tarpeeksensa, joten keitin täysjyväpastaa al dente, sekoitin sen kastikkeseen niin että pasta imi soossia itseensä. Lisäksi mukaan paprika-tomaattikeitos (ihan pikkukattilassa oliiviöljyssä+suola+pippuri) ja raastettua emmentalia. Toimii!t. Kaisa

    VastaaPoista
  3. Oioi, tuo pasta viritys kuulostaa mahtavalta. Kiitos vinkistä Kaisa, pitää kokeilla. Mua huvittaa tää mun krooninen vuohenjuustohimo, äsken luin yhtä reseptiä ja koko ajan olin näkevinäni aineksissa vuohenjuuston, vaikka sitä ei siinä ollutkaan. Mutta kai sitä voi silti laittaa, vuohenjuusto sopii kaikkeen ;)

    VastaaPoista
  4. Postia bloginpitäjälle :) täällä: http://gingerjamms.blogspot.com/2011/04/what-gorgeous-blogger.html

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...