tiistai 16. kesäkuuta 2009

Kananuggetit

Mulla on pitkään kummitellut mielessä Pastanjauhannasta löytämäni Nigellan kananuggettien ohje. Viimeinkin sain inspiraation nuggeteihin, mutta tuttuun tapaan piti sooloilla, joten ohje menee vähän alkuperäisiä versioiden. Hyviä nuggeteista tuli (mitä tuosta kamalasta kuvasta ei välttämättä uskoisi, kuvaaminen kun unohtui herkuttelun lomassa), tosin ehkä olisi saaneet olla rapsakampia. Ja muodoltaan olisi toiminut paremmin tikut kuin tuollaisen klöntit, mutta ensi kerralla sitten viisaampana. Kananuggettien kanssa oli tarjolla paprikamajoa, Thaikuista raahattua sweet chili -kastiketta ja Creme Bonjour Thai -kastikkeesta ja majoneesista sekoitettua kastiketta sekä maalaislohkoperunoita. Ei lainkaan kevyttä tai kesäistä, mutta tosi herkkua!

KANANUGGETIT

maustamattomia broilerinfileitä
rasvatonta maustamatonta jugurttia
limemehua
paprikajauhetta

suolakeksejä
täysjyvämuroja (Kelloggs special K tms)
korppujauhoja

Leikkaa broikkufileet paloiksi (esim. pitkät paksut suikaleet toimisi hyvin), laita kulhoon. Kaada päälle jugurttia niin, että kananpalat peittyvät. Mausta limemehulla ja paprikajauheella. Sekoita hyvin, peitä kannella ja anna marinoitua jääkaapissa yön yli.

Jauha suolakeksit ja murot karkeaksi jauhoksi, kaada sekaan korppujauhoja. Pyörittele marinoidut kanat jauhossa. Mä paistoin kanoja hetken pannulla ja laitoin sitten uuniin, mutta ne voi laittaa myös suoraan pellille ja uuniin. Joka tapauksessa kanoja kannattaa paistaa 200-225 asteessa niin, että saavat väriä.

Tarjoa erilaisten dippien tai majoneesien kanssa. Meillä nämä meni ihan arkipäivällisestä, mutta helposti näitä tekisi illanistujaisiin tai buffetpöydän lisukkeeksi.

1 kommentti:

  1. Hassua, mulla on myös kummitellut tuo Pastanjauhajien nuggettiohje jo jonkin aikaa, en ole vaan saanut aikaiseksi kokeilla. Lauri nimittäin rakastaa kananuggetteja, kuten varmaan aika monet lapset.. Menee kokeiluun!

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...