Viime postauksessa hihkuin intiaanikesää ja grillikauden jatkumista, nyt ei ehkä enää voi kesästä puhua, mutta grilli pöhisee onneksi edelleen. Tällä kertaa grilliin päätyivät lohivartaat, joiden seuraksi tein nopean kaaliwokin (joka muuten toimii pikavegesafkana ihan sellaisenaan). Lohivartaat onnistuvat iisisti myös uunissa ja pikaisen kypsymisen vuoksi ovatkin mitä parasta arjen pikaruokaa.
LOHIVARTAAT
n. 500g lohta
1/2 sitruuna
suolaa
chiliä
seesaminsiemeniä
Siivuta lohifilee. Raasta lohen päälle sitruunankuorta, purista sitruunan mehu, mausta suolalla ja murskatulla chilillä. Pujottele maustettu lohi vartaisiin, kierittele seesaminsiemenissä. Grillaa parilalla hetki tai paista uunissa n. 200 asteessa 5-10 minuuttia
KAALIWOKKI
vajaa 1kg kiinankaalia
1 paprika
1 sipuli
4-6 valkosipulin kynttä
chilejä
1 rkl seesamiöljyä
3 rkl soijaa
cashewpähkinöitä
korianteria
Siivuta kiinankaali, paprika, sipuli, chilit, wokkaa ne seesamöljyssä. Mausta soijalla, heitä sekaan cashewpähkinät ja paljon tuoretta korianteria.
600
g lohta
0.5
sitruunan raastettu kuori ja mehu
0.5
tl suolaa
1
tl chilijauhetta
3
rkl seesaminsiemeniä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti