|
Kaskis: Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia
|
Taste of Helsinki käynnistyi eilen ja olin tietenkin heti etunenässä maistamassa siellä tämän vuoden herkkuja. Aikaisempiin vuosiin verrattuna tapahtuma starttasi ihanassa auringonpaisteessa (taisi muuten olla vuoden ensimmäinen kerta, ettei palellut :D ) ja paistetta on luvassa koko viikonlopuksi.
|
Barry MacNamara julisti Taste of Helsingin avatuksi |
Aurinkoinen ruokamatkamme alkoi Matti Jämsen Pop-upilta, jonka toast skagenilla korkkasin tämän vuoden TOHin. Myöhemmin vierailin vielä samalla kojulla uudestaan, sillä vähän makkaramaisesti duunattu kanankoipi ("Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015") kiinnosti jo pelkän ulkoasunsa vuoksi. Hauska lisä annoksissa oli lautasiin niitatut käyntikortit, josta löytyi aina kunkin ruuan resepti.
|
Matti Jämsen Pop-up: ”Toast skagen”, piparjuurta ja kurkkua |
|
Matti Jämsen Pop-up: Friteerattua katajanmarjalla maustettua kanankoipea ja kuusenkerkkää Bocuse d’Or 2015 |
Olisin kovasti halunnut maistaa kehuttua
Hoshiton lohisashimia, mutta piiiitkä jonostus ei tuottanut tulosta ja niinpä minä (ja ikävä kyllä aika moni muukin) pyysivät markkansa takaisin ja suuntasivat toisille kojuille.
Brödin tiskillä ei tarvinnut jonottaa ja ihana härkätartar tarjoiltiin ammattitaitoisen esittelyn kera. Iso peukku.
|
Bröd: Savustettu härkä tartar |
|
Ragun jonot avajaisiltana kertoivat mestan suosiosta |
Ylivoimaisesti hurjimmat jonot avajaisiltana keräsi
Ragu, eikä suotta. Etukäteen kehuttu karitsa-annos ("Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa") oli taivaallinen! Samoin kovan ennakkohypen kokenut Ragun jälkkäri ("Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä") oli todellakin kaiken kehun arvoinen. Ihan parasta!
|
Ragu: Ylikypsää karitsanniskaa, karitsamakkaraa ja sinappipolentaa
Lakritsivaahtoa, marinoitua fenkolia ja sitruunajäätelöä |
Ragun naapurissa kiskaa piti myös paljon kehuja kerännyt
Kaskis, jonka possu ("Ylikypsää paahdettua possunkylkeä, barbequekastiketta, varhaisperunaa ja kevätsipulia") oli todella mahtavaa. Vihoviimeiseksi jälkkäriksi nappasin vielä
Sinnen tuulihatun, sen jälkeen olikin aika pyöriä porteista ulos. Voi ähky, onni ja autuus!
|
Sinne: Porvoo-HKI – Tuulihattu, valkosuklaamoussea ja vadelmasorbettia
|
Mitä? Noinko vähän sä söit ? :)
VastaaPoistaRagun jälkkäri oli ykkösannos, olin syönyt en jo pressissä ja bloggarikierroksella, mutta vielä piti maistella kertaalleen. Eilisen uusintakäynnillä tein strategisen liikkeen ja suuntasin heti Hoshitolle edellisen päivän jonot nähtyäni. Nyt jonotus kesti vain joitain minuutteja ja odotus palkittiin maukkailla annoksilla.
VastaaPoista