sunnuntai 25. toukokuuta 2014
Pizza
Juhliin, juhlien jälkeen, piknikille, leffailtaan, arkeen, sunnuntain pelastajaksi; pizza toimii aina ja kaikkialla. Olennaista on tehdä hyvä pohja ja porisutella maistuva tomaattikastike, päälle voi sitten täytteeksi lätkiä mitä mieleen juolahtaa. Tällä kertaa täytteeksi löytyi jääkaapista ilmakuivattua kinkkua, mozzarella, tomaatteja ja basilikaa, toimii :)
pizzapohja:
2 dl vettä
n. 35g hiivaa
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä
5dl durum- / vehnäjauhoja
tomaattikastike:
1prk tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
yrttejä
chiliä
sokeria
Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva. Lisää joukkoon suola ja öljy sekä lopuksi jauhot. Vaivaa hyvä sitko. Anna taikinan kohota 30 min - tunti.
Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää tomaattimurska ja mausteet, anna porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia. (Jos haluat pizzasta arkikiireen pelastajan, tee pohjataikina ja tomaattikastike jo etukäteen.)
Kauli taikina ohueksi, laita öljytylle pellille tai pitsakivelle. Ripottele pohjalle juustoraastetta, levitä sen päälle tomaattikastike ja halutut täytteet. Paista 220-250 asteisessa noin 10-15 min (viimeiset minuutit voi pitää grillivastusta päällä, niin tulee rapsakampi pinta).
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti