maanantai 24. maaliskuuta 2014

Juustoinen soijamakaroonilaatikko



Mä olen nopeiden arkiruokien ystävä ja niitä löytyy täältäkin tunnisteen alta aika liuta. Olinkin innoissani päästessäni mukaan Blogiringin kampanjaan, jossa versioidaan suomalaisten suosikkiarkiruokia Soyáppetitin tuotteilla. Vasta luettuani erilaisia listauksia suomalaisten suosikeista alkoi iskeä paniikki; niin peruskotiruoka kuin soijatuotteetkin ovat molemmat aika outoja tuttavuuksia meidän keittiössä. Mä en osaa tehdä suosikkilistalta löytyvää ruskeaa kastiketta, en lasagnea, hernekeittoa tai kaalilaatikkoakaan. Tai siis osaan, mutta en sillä tavalla perinteiseen tapaan. Niinpä perusmakaroonilaatikkokin taipui uuteen muotoon, joukkoon tuli reilusti tomaattia ja juustoa perinteisen munamaidon sekaan. Ja jauheliha tietysti korvaantui soijarouheella. Vaikka alkuun lopputulos hirvitti, niin yllätin jopa itseni, tuli meinaan todella hyvää.

Jatkossa aion ottaa haltuun muutkin soijatuotteet, erityisesti suikaleet ja fileet kiinnostaa, ne voisi sopia loistavasti esim. thaisalaatin kupeeseen tai jos kokeilisi stroganoffia.. Muille soijan kanssa pähkiville muutama linkkivinkki: Pumpkin Jamilta otin opit soijan turvotukseen ja Liemessä -blogista löytyy kattava soijakoulu.



JUUSTOINEN SOIJA-MAKAROONILAATIKKO

500g pastaa
2dl tummaa soijarouhetta
4 dl vettä
1 prk tomaattimurskaa
1 pkt Koskenlaskijaa
tomaatteja
mustapippuria
paprikajauhetta
suolaa
kuivattua oreganoa
tuoretta basilikaa
juustoraastetta

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kuullota sipulia öljyssä pannulla, lisää kuiva soijarouhe, kääntele hetki. Lisää pikku hiljaa vesi, anna soijan turvota. Lisää joukkoon tomaattimurska, paloiteltu sulatejuusto sekä mausteet. Anna porista hetki.

Kaada pasta vuokaan, lisää sekaan soija-tomaattikastike. Lisää pinnalle tomaattisiivuja, basilikasilppua ja juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa vajaa tunti.



Yhteistyössä Soyáppetit



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...