sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Kesäkurpitsa-pinaatti-juustocannelonit

Tämän ruuan tarina on vähintään omituinen. Katson jatkuvasti kaikenlaisia ruokaohjelmia ja luulen, että näin vähän tän tyyppisen ohjeen jossain ohjelmassa. Tosin torkuin samalla päiväunia, joten ihan varma en ole, voi siis olla että näin unta ;) Mutta joka tapauksessa resepti kummitteli päässäni jopa niin, että kesken illanvieton oli pakko kirjata reseptiaihio puhelimeen muistiin. Seuraavan päivän mässyolotilassa juustoinen kastike tuntui taivaalliselta, joten oli pakko kokeilla mitä päiväunireseptistäni tulisi. Onneksi kokeilin, oli herkkua. Pinaatin, muskotin ja valkosipulin täydellinen liitto yhdistettynä juustoövereihin oli parhautta.

KESÄKURPITSA-PINAATTI-JUUSTOCANNELONIT (10-12 kpl)

tomaattikastike
1 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 prk valkosipulimaustettua tomaattimurskaa
sipuli
tuoreita yrttejä (timjami, basilika, oregano)
suolaa
mustapippuria

100g tuoretta pinaattia
pieni kesäkurpitsa
250g ricottajuustoa
mozzarellapallo
parmesania raastettuna
muskottipähkinää jauhettuna
suolaa
mustapippuria
valkosipulia

canneloneja

Aloita tomaattikastikkeen teko kuullottamalla sipulit öljyssä, lisää tomaattimurskat ja mausteet, anna porista miedolla lämmöllä sen ajan kun teet cannelonitäytteet. Pilko kesäkurpitsa ohuiksi siivuiksi / puolikaariksi. Paista valkosipulia öljyssä, lisää kesäkurpitsa ja hetken päästä pinaatti. Paista hetki, mausta suolalla, muskottipähkinällä ja mustapippurilla. Lisää paloiteltu mozzarella, anna sulaa. Sekoita pannuun ricotta ja raasta pala parmesania joukkoon. Kaada puolet tomaattikastikkeesta vuoan pohjalle, täytä cannelonit ja asettele ne vuokaan. Kaada loput tomaattikastikkeesta cannelonien päälle, raasta pinnalle parmesania ja paista 225 asteisessa uunissa 20-25 min.

2 kommenttia:

  1. Hihii, (puoli)uninäyt ruoista on parhaita :)

    VastaaPoista
  2. Joo, mä nään paljonkin unia ruuasta ja kokkauksesta ja kun paljon myös seuraan ruokaa muuten, niin aina en ole ihan varma, oliko juttu unta vai totta ;) Hyvää tuli silti ;)

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...