lauantai 10. syyskuuta 2011

Spaghettivuoka (Peppi Pitkätossun voimavuoka)


Viimeinkin. Siis uusi päivitys. En jaksa tilittää koko tarinaa, mutta lyhyesti kiteytettynä voi sanoa, että kesä ja alkusyksy ovat olleet haastavat. Aikataulut venyy ja paukkuu ja kaikki duuni tuntuu kaatuvan niskaan. Siksi blogauskin on ihan totaalisesti jäänyt, kameran muisti kyllä pullistelee annoskuvia, josko syksyn mittaan sitä saisi purettua.

Tämä ruoka on keikkunut vuosikausia to do -listalla. Alunperin kai vauvan legendaarisen saitin reseptivaihdoista liikkeelle lähtenyt simppeli arkiruoka on joka blogin vakioresepti. Mä hain muutamista blogeista neuvoa, kurkkasin myös maku.fin version, ja niistä kaikista sitten säveltelin omani. Ruoka oli, kuten ennakkohype antoi odottaa, ihan hitti poikien keskuudessa. Mä tietenkin heti mietin myös uusia variointeja, mm. vuohenjuustolla (yllätys yllätys) tästä saisi ässä hyvää.

SPAGHETTIVUOKA (PEPPI PITKÄTOSSUN VOIMAVUOKA)

700- 800 g sika-nautajauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
1l vettä
suolaa
1 lihaliemikuutio
valkosipulia
mustapippuria
350 g rakettispagettia
1 pkt Koskenlaskijaa

Ruskista jauheliha öljyssä joko isossa kasarissa tai kattilassa. Sekoita jauhelihan joukkoon tomaattimurska, lihaliemikuutio ja mausteet. Kaada mukaan vesi ja anna kiehua hetki. Lisää rakettispagetti ja kiehuta viitisen minuuttia. Pilko lopuksi sekaan Koskenlaskija ja anna sen sulaa joukkoon. Kaada koko mössö voideltuun vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.

1 kommentti:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...