torstai 13. toukokuuta 2010

Kantonin kana, bataattipyree


Aurinko paistaa, ihanaa! Kesänaloituksen kunniaksi tein tänään pitkään mietintämyssyssä muhinutta Kantonin kanaa ja uusimmasta Meidän Perhe - lehdestä bongattua bataattipyrettä. Molemmat olivat varsin herkkua ja etenkin yhdessä niistä tuli loistocombo. Aterian kruunasi pihalla nautitut kahvit vastapaistetun mustikkapiirakan kera. Vapaapäivät ja kesä on parhautta!

KANTONIN KANA

broilerin fileitä
½ dl sesamöljyä
pieni purjo
pala (3-4cm) inkivääriä
suolaa
sitruunamehua

Keitä kanafileet suolalla maustetussa vedessä kypsiksi (noin 15 minuuttia). Freesaa sesamöljyssä silputtu purjo ja raastettu inkivääri. Ota kypsät kanat vedestä, nostele purjo-inkiväärimössö kanapalojen päälle, mausta suolalla ja sitruunamehulla.

BATAATTIPYREE

1- 2 bataattia
1-2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä
margariinia
suolaa
valkopippuria

Kuori bataatti, pilko kuutioiksi. Silppua sipuli ja valkosipuli, freesaa ne bataattikuutioiden kanssa kattilassa tilkassa öljyä. Älä anna ruskistua. Lisää sekaan vettä niin, että kasvikset peittyvät. Keitä kypsiksi. Kaada vesi pois, soseuta sauvasekoittimella, lisää nokare margariinia ja mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...