lauantai 13. helmikuuta 2010

Lindströmin mureke


Ostin joku aika sitten lapsille lindströmin pihvejä ja maistettua niitä itsekin innostuin aiheesta. Törmäsin muutamaan erilaiseen murekeohjeeseen ja niinpä soveltelin niistä omanlaiseni Lindströmin murekkeen. Kuva on varsin kökkö, mutta ruoka oli oikein jees. Raaka peruna toi ihanaa rouheutta, mutta sipulipaloista en niin tykännyt. Ensi kerralla taidankin korvata sipulin sipulikeittopussilla. Mutta siis makoisaa oli, tietenkin kun piilossa oli kasapäin vuohenjuustoa ;)


LINDSTRÖMIN MUREKE

800 g jauhelihaa
2 raakaa perunaa raastettuna
3-4 kypsää punajuurta tai etikkapunajuurta raastettuna
1 iso sipuli silputtuna
2 munaa
2 tl suolaa
musta- tai valkopippuria
vuohenjuustoa

Raasta perunat ja punajuuret, sekoita kaikki ainekset murekeseokseksi. Ota puolet seoksesta, muotoile uunivuokaan pitkänomainen laatta, murustele siihen reilusti vuohenjuustoa. Tee lopusta mureketaikinasta kansi, sivele sivut tiukasti yhteen, ettei juusto tursu kypsyessä ulos ja paista mureketta 200-asteisessa uunissa tunnin verran. Tarjoa perunamuusin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...