lauantai 5. joulukuuta 2009

Pienet jauhelihapiiraat


Kuten edellisessä blogauksessa kerroin, meillä vietetään juhlaviikkoja. Kaikkien juhlien yhtenä suolaisena vaihtoehtona on tarjottu pikku jauhelihapiiraita, "pikkupizzoja" niin kuin pojat näitä kutsuvat. Idean näihin sain mainion Mimmin blogista, taikina on ihan identtinen, täytteen osalta vähän sooloilin. Ihania piiraita, jotka maistuivat niin lapsille kuin aikuisillekin!

PIENET JAUHELIHAPIIRAAT
(noin 40 kpl )

pohja:
4,5 dl vehnäjauhoja
4, 5 dl hiivaleipäjauhoja
250 g rasvaa
3½ dl kylmää maitoa
50 g tuore hiivaa
1½ tl suolaa

täyte:
noin 800 g jauhelihaa
sipuli
tölkki tomaattimurskaa
vettä
lihaliemikuutio
mustapippuria
paprikajauhetta
mozzarellaa
kirsikkatomaatteja
juustoraastetta

Nypi kova rasva ja jauhot ryynimäiseksi seokseksi ja lisää siihen maito-hiiva-suolaseos. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, kohota taikinaa hetki. Leivo taikinasta pieniä pullia ja kohota ne hyvin. Taikinan kohotessa tee täyte. Paista jauheliha ja sipuli pannulla, kaada sekaa tomaattimurska, tilkka vettä ja murustettu lihaliemikuutio. Anna porista hetki ja mausta.

Paina lasilla kohonneen pullan keskelle syvennys, täytä jauhelihaseoksella. Laita päälle siivu mozzarellaa, kirsikkatomaattia ja juustoraastetta. Voitele reunat munalla ja anna taas kohota hetki. Paista 200-225 asteessa noin 10-15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...