torstai 7. toukokuuta 2009

Paistettuja ahvenfileitä ja parsaa

Kesä! Kesäkesäkesä. Aurinko paistaa. Ihanaa! Nyt tekee mieli kesäruokaa. Ykköskesäruoka on ahvenfileet, tai niin kuin esikoinen asian ilmaisee affenvileet. Tällä kertaa paistoin ahvenien seuraksi parsaa ja keitin uusia perunoita. Kyllä kesä maistuu!

AHVENFILEET & PAISTETTU PARSA

ahvenfileitä
maitoa
korppu-/ruisjauhoja
voita
suolaa

vihreää parsaa

Kierittele fileet ensin maidossa ja sitten suolalla höystetyissä jauhoissa, paista voissa kellanruskeiksi. Pese parsat, katko kovat päät (sen oikean kohdan tuntee, parsa katkeaa "automaattisesti"), paista voissa tai öljyssä, mausta suolalla. Nauti yhdessä uusien perunoiden ja yrttimaustetun creme fraichen kanssa.

2 kommenttia:

  1. oi ihanuutta, rakastan paistettua ahventa!

    VastaaPoista
  2. Totta, Kate, paistettu ahven on taivaallista! Nämä menee vähän kausittain, joskus on ihana upota esimerkiksi intialaisen keittiön maustemaailmaan, joskus taas nauttia perusmakujen, tyyliin parsa-perunat-ahven, kirjosta.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...