maanantai 8. joulukuuta 2008

Porkkanabataattikeitto

Lisää arkisia pelastuksia maanantain ratoksi, tällä kertaa vuorossa ihanan pehmeä porkkanabataattikeitto, jonka ainekset usein löytyy kaapista. Reseptin alkuperä on mulle hieman hämärä, yhden version tästä keitosta olen nauttinut ystäväni Auran luona kirpeänä talvipäivänä, kiitos ja kunnia ainakin siis Auralle.

PORKKANA-/BATAATTIKEITTO

porkkanoita tai bataattia tai molempia
sipulia
kasvisliemi
inkivääriä
halutessa myös kookosmaitoa
sitruuna / lime
korianteria jos löytyy

Kuullota sipuli kattilassa, lisää sekaan porkkana/bataatti pieninä paloina. Kaada kattilaan vettä niin, että juurekset peittyvät, lisää kasvisliemi ja anna porista liedellä kunnes juurekset kypsyvät. Lisää inkivääri. Kaada noin puolet nesteestä kuppiin, soseuta sauvasekoittimella huolella (mikään ei ole kamalampaa kuin karkea ja kökköinen sosekeitto)ja lisää nestettä (joko keitinlientä tai kookosmaitoa) tarvittaessa. Kaada sekaan myös sitruunan (sopii paremmin porkkanan kanssa)/limen (tämä taas bataatin kanssa) mehu, ripsuta pinnalle tuoretta korianteria. Nauti.

Keitto on hyvää vain porkkanoista tai pelkistä bataateista, mutta sen voi tehdä myös sekoituksena, molemmista. Halutessa voi lisätä myös esim. palsternakkaa. Hyvää, helppoa ja nopeaa, täydellistä arkiruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...