maanantai 14. joulukuuta 2015

Tomaattinen lihapata


Viime postauksessa kuukausi sitten huokailin syksyn kiireitä ja sairasteluja ja sama meno tuntuu jatkuvan edelleen, voi huhhuh.. Onneksi tän pimeyden keskellä on ollut kivojakin juttuja; on juhlittu meidän yhteissynttäreitä (niiden tarjoilupostaukset odottavat), syöty ihanissa ravintoloissa (niistäkin tulossa juttua) ja suunniteltu uutta kotia. 

Jatkuva pimeys ja yleinen hulina näkyy keittiössä edelleen voimaruokien voittokulkuna, kylmät ja kepeät herkut on väistyneet porisevien patojen tieltä. Tällä kertaa tein klassista naudansuikalepataa, josta saa arkiruokaversion, kun poristelee sen edellisiltana valmiiksi (pataruoka on musta parhaimmillaan yleensä seuraavana päivänä). Ja kun resepti sisältää niin voita kuin smetanaakin, on varmaan turha mainita, että hyvää tuli :)


TOMAATTINEN LIHAPATA

500- 600 g naudan suikalepaistia
2 sipulia
1 paprikaa
700-800g yrttimaustettua tomaattimurskaa
2 dl smetanaa
3 lihaliemikuutiota
2 rkl hunajaa
1 rkl soijaa
mustapippuria
maustekurkkua
1 rasia kirsikkatomaatteja
lehtipersiljaa

Ota liha huoneenlämpöön tunniksi. Ruskista lihasuikaleet kasarissa voi-öljyseoksessa. Lisää joukkoon paloiteltu sipuli ja paprika, paista hetki. Lisää tomaattimurska ja lihaliemikuutiot, vähennä lämpöä ja anna porista kannen alla puolisen tuntia. Mausta hunajalla, soijalla ja mustapippurilla, jatka hauduttamista vielä hetki. Lisää paloiteltu suolakurkku, kokonaiset kirsikkatomaatit sekä smetana. Hauduta vielä hetki. Silppua päälle lehtipersiljaa (ja nokare smetanaa). Tarjoa riisin kanssa.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...