sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Pizza


Juhliin, juhlien jälkeen, piknikille, leffailtaan, arkeen, sunnuntain pelastajaksi; pizza toimii aina ja kaikkialla. Olennaista on tehdä hyvä pohja ja porisutella maistuva tomaattikastike, päälle voi sitten täytteeksi lätkiä mitä mieleen juolahtaa. Tällä kertaa täytteeksi löytyi jääkaapista ilmakuivattua kinkkua, mozzarella, tomaatteja ja basilikaa, toimii :)

pizzapohja:
2 dl vettä
n. 35g hiivaa
1/2 tl suolaa
4 rkl öljyä
5dl durum- / vehnäjauhoja

tomaattikastike:
1prk tomaattimurskaa
sipulia
valkosipulia
suolaa
mustapippuria
yrttejä
chiliä
sokeria


Sekoita kädenlämpöinen vesi ja hiiva. Lisää joukkoon suola ja öljy sekä lopuksi jauhot. Vaivaa hyvä sitko. Anna taikinan kohota 30 min - tunti.

Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää tomaattimurska ja mausteet, anna porista miedolla lämmöllä puolisen tuntia. (Jos haluat pizzasta arkikiireen pelastajan, tee pohjataikina ja tomaattikastike jo etukäteen.)

Kauli taikina ohueksi, laita öljytylle pellille tai pitsakivelle. Ripottele pohjalle juustoraastetta, levitä sen päälle tomaattikastike ja halutut täytteet. Paista 220-250 asteisessa noin 10-15 min (viimeiset minuutit voi pitää grillivastusta päällä, niin tulee rapsakampi pinta).

keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Sitruunainen pinaattipasta


Viime postauksessa hihkuttiin auringonpaistetta ja tulevaa kesää, mutta kylmä ja sateinen toukokuu on näkynyt myös kokkauksissa; kepeiden kesäherkkujen sijaan on vaadittu lämmintä voimaruokaa. Ja mikä olisikaan iisimpää, kuin nopea pasta. Tällä kertaa pannuun päätyi vähän kaikkea mitä kaapista löytyi ja siitä syntyi nopea sitruunainen pinaattipasta. Kannattaa kokeilla, toimii myös aurinkoisemmallakin säällä :)

PINAATTIPASTA

500g pinaattia
1-2 sipulia
3-5 valkosipulinkynttä
öljyä
3-4 dl kermaa
1 sitruuna
1 kasvisfondikuutio
suolaa
mustapippuria
gashewpähkinöitä
500g tagliatellea

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kuullota sipulit ja valkosipulit öljyssä, lisää pinaatti, paista hetki. Lisää kerma ja kasvisfondi, anna porista hetki. Purista sitruunan mehu, mausta kastike suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita pastan joukkoon, lisää reilusti gashewpähkinöitä ja raasta pinnalle hyvää parmesania.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...