keskiviikko 29. elokuuta 2012

Kanttarelli-pekonipasta

Kanttarellit on ihan parhautta, samoin mun äiti, joka pitää mut kanttarelleissa. Tosin tämän kyseisen pastan kanttarellit on peräisin mun duunifrendin mökiltä, jossa pysähdyttiin ohikulkumatkalla. Yleensä syön kanttarellit ihan vaan pannulla paistettuna tai kermakastikkeessa (kastikkeen jämät voi hyödyntää esim. brushettojen päällä, superherkkua), mutta nyt piti saada lohtu- ja voimaruokaa, joten sienet sai seurakseen reilusti pekonia ja kermaa. Täydellistä kirpeään syyspäivään.

KANTTARELLI-PEKONIPASTA

sipuli
pekonia
kanttarelleja
kermaa
mustapippuria
suolaa
pastaa
hyvää parmesania / pecorinoa

Paista sipuli ja pekoni pannussa, lisää paloitellut sienet, paista hetki (sen aikaa, että enin neste on haihtunut). Lisää kerma, anna porista muutama minuutti, sekoita keitetyn pastan joukkoon ja nauti.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Nopea kasviswok

Koulujen myötä arki on meilläkin alkanut ja se tarkoittaa ikävä kyllä myös kiireistä aikataulua ja nopeaa ruuanlaittoa. Onneksi nopea kokkaus ei tarkoita huonoa ruokaa, sen todisti kuudennenluokan startannut Luukas- poikani kehittelemällä tämän pikawokin kaapin antimista. Ihan superhyvää, kuten itse kokki asian ilmaisi.

NOPEA KASVISWOK

munanuudeleita

porkkanaa ohuina tikkuina
kukkakaalia pieninä paloina
paprikaa ohuina siivuina
papuja
cashewpähkinöitä
seesamöljyä
kalakastiketta
soijaa
hunajaa
tuoretta limemehua
makeaa chilikastiketta reilusti
paljon tuoretta korianteria

Keitä nuudelit. Wokkaa kasvikset (aloita kovimmista, eli porkkana&kukkis), lisää nuudelit ja pähkinät, mausta hyvin ja silppua reilusti päälle korianteria.

maanantai 20. elokuuta 2012

Kastike grilliherkuille

Vielä on grillikautta jäljellä ja aikaa nautiskella ihanista grilliherkuista. Tänä kesänä eniten grillissä ovat kypsyneet erilaiset kasvikset (erityisesti bataatti, ihan suosikki) ja tietysti rapuvartaat. En tykkää erityisemmin marinadeista, vaan puhtaista mauista, mutta jotain pikku lisuketta grilliherkutkin kaipaavat. Tätä simppeliä kastiketta Satumaan Satu käytti grillattujen paprikojen täytteenä ja me taas poikasten kanssa nautiskeltiin sitä tandoorimaustetun grillikanan ja grillattujen porkkanoiden, bataattien ja sienien kanssa.

KASTIKE GRILLIHERKUILLE

turkkilainen jugurtti
feta
hunaja
mustapippuri
yrttejä maun mukaan

Jos käytät kastiketta esim. paprikoiden täytteenä, niin silloin riittää, että sekoitat vain ainekset, täytät paprikat tahnalla ja grillaat. Jos taas käytät kastikkeena grilliherkuille, niin silloin lämmitä jugurtti ja feta pannussa (anna fetan hieman sulaa, muttei kokonaan) ja mausta.

perjantai 17. elokuuta 2012

Kesäkeitto

Muhun iski tylsääkin tylsempi kesäflunssa ja koska flunssassa on hyvä nauttia lämmintä keittoa, ajattelin, että kesäflunssan parantaa kesäkeitto (jep, näin huonoa läppää tulee ainoastaan kunnon kuumehuurussa..). Mun kesäkeittokokemukset ovat rajoittuneet suurtalouskeittiöiden nihkeisiin pakastevihanneskeittoihin ja siksi olikin ihanaa tehdä keitto kunnon tuoreista aineksista. Hyvää tuli ja ehkä tää flunssakin tästä helpottuu..

KESÄKEITTO

6 dl vettä
suolaa
kasvisliemikuutio
kesäperunoita
porkkanoita
kukkakaalia
herneitä papuja
sipuli
5 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja

Pilko perunat ja porkkanat ja laita ne kiehumaan suolalla ja kasvisliemikuutiolla maustettuun veteen. Anna kiehua viitisen minuuttia ja lisää pieniksi paloiksi pilkottu kukkakaali. Anna taas porista viitisen minuuttia ja lisää herneet, pavut ja silputtu sipuli. Kun kasvikset on kypsiä, lisää maito, johon on sekoitettu perunajauho. Lämmitä ja tarjoile hyvän ruisleivän kera.

torstai 16. elokuuta 2012

Porkkana-herkkusienipasta

Yksinkertainen on kaunista ja usein myös parasta. Tähän simppeliin pastaan tulee vain kuutta ainesosaa ja silti maku on taivaallinen.

PORKKANA-HERKKUSIENIPASTA

pastaa
porkkanoita
herkkusieniä
kermaa
valkopippuria
yrttisuolaa

Keitä pasta ohjeen mukaan. Pilko porkkanat ohuiksi siivuiksi tai pieniksi paloiksi, kuullota hetki pannulla oliiviöljyssä. Lisää joukkoon pilkotut herkkusienet, paista hetki. Kaada joukkoon ruokakerma, anna porista hetki, mausta valkopippurilla ja yrttisuolalla. Kaada kastike pastan joukkoon, nauti!

torstai 9. elokuuta 2012

Jauhelihatäytteiset letut

Virossa mun suosikkiruokaa on ihanat letut, joita saa sekä suolaisella että makealla täytteellä. Tallinnassa lettuja syödään aina Kompressorissa ja nyt onneksi Helsinkiin on tullut mahtava Blini, jossa voi helpottaa lettuikävää. Mutta jos ei ehdi lahden toiselle puolen, eikä edes Alppilaan, niin lettuset onnistuu kotiolosuhteissakin todella iisisti.

JAUHELIHATÄYTTEISET LETUT

lettutaikina
3 munaa
6dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
sokeria
suolaa

täyte:
jauhelihaa
sipulia
maustekurkkupaloja
juustoraastetta
ranskankermaa
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Kuullota sipuli pannulla ja paista jauheliha kypsäksi (heitä tässä vaiheessa pannuun myös kurkut, jos haluat niitä mukaan). Mausta mustapippurilla, paprikajauheella ja suolalla. Sekoita joukkoon 1-2 ruokalusikallista ranskankermaa, anna muhia pienellä lämmöllä. Paista letut ja täytä ne jauhelihamössöllä ja juustoraastella. Kippaa letun päälle reilusti ranskankermaa ja nauti!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...