sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Perunasalaatti


Ihanaa! Aurinko paistaa, maisema vihertyy, kesä on ihan kohta täällä! Ei millään malttaisi olla sisällä kokkaamassa, siksi onkin ihanaa, kun sain viimein hankittua kunnon grillin ja voidaan siirtyä huolella ulkoruokintaan. Vapun klassikko, eli perunasalaatti toimii pitkin kesää grilliruuan kylkiäisenä.

PERUNASALAATTI

5-6 keitettyä perunaa (valitse salaatteihin sopiva lajike, ettei tule muusia ;))
1-2 maustekurkkua
1 omena
½ sipulia tai 2-3 kevätsipulia
2-3 rkl kapriksia

kastike:
1 prk kermaviiliä
1 rkl viinietikkaa
1-2 rkl sinappia
1-2 tl hunajaa
suolaa
mustapippuria
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Kuori ja kuutioi keitetyt, jäähtyneet perunat. Pilko muut ainekset pieniksi, lado kulhoon. Sekoita kastike ja kaada salaattiainesten joukkoon. Anna maustua jääkapissa. Koristele ruohosipulilla.


Hauskaa vappua!

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Ricottapasta


Tän reseptin nimi vois olla myös maailman nopein herkkupasta. Koko setti valmistuu muutamassa minuutissa, kiitos tuorepastan lyhyen keittoajan ja simppelin kastikkeen. Kun kyseessä on pikaruoka, niin se on nautittava myös pikana, ainakaan musta ei lämmitetty versio toiminut lainkaan. Mutta just tehtynä sitäkin parempaa ;)

RICOTTAPASTA

300g tuorepastaa

purkki ricottaa
pieni punasipuli
7-8 kirsikkatomaattia
2-3 kourallista silputtua rucolaa
1/2 kourallista silputtua basilikaa
2 rkl oliiviöljyä
reilusti suolaa ja mustapippuria

pinnalle herkullista pecorinoa tai parmesania

Keitä pasta, sekoita sillä välin kaikki kastikeainekset keskenään. Kaada kastike pastan joukkoon, sekoita varovasti, raasta juusto pinnalle ja nauti!

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Jauhelihacannelonit



Tein jo tovi sitten ihania kesäkurpitsa-pinaatti-ricottacanneloneja ja cannelonputkia jäi siitä yli, joten jotain käyttöä niille piti keksiä. Tällä kertaa täytteenä oli jauhelihaa ja kastikkeena perus juustokastike, tosin iisimpänä versiona. Hyvin toimi ja oli superherkullista, kannattaa siis kokeilla!


JAUHELIHACANNELONIT

400g paistijauhelihaa
1-2 porkkanaa karkeana raasteena
sipuli
purkki yrttimaustettua paseerattua tomaattia
yrttejä
valkosipulia
mustapippuria
puoli pakettia cannelonputkia

juustokastike:
4 dl maitoa
1 1/2 rkl maissitärkkelystä
2 dl juustoraastetta esim. mozzarella tai emmental
suolaa

Kuullota sipulit pannussa, paista jauheliha. Lisää pannuun porkkanaraaste ja valkosipuli, kääntele hetki. Mausta yrteillä ja mustapippurilla, kaada joukkoon purkki yrteillä maustettua paseerattua tomaattia, anna porista miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Voitele vuoka ja täytä cannelonputket jauhelihakastikkeella.

Sekoita kattilassa kylmä maito ja maissitärkkelys, kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.  Ota pois levyltä ja lisää juustoraaste ja suola. Kaada juustokastike cannelonien päälle, paista 200 asteisessa uunissa noin 20-30 min.

torstai 5. huhtikuuta 2012

Juustobasilikatäytteinen sitruunainen kanafilee

Mulla on pitkään ollut joku nihkeys kanaa kohtaan eikä se vieläkään ole ensimmäisenä kokkauslistalla, mutta päätin kuitenkin viimein tehdä näitä pitkään mielessä pyörineitä kanafileitä. Täytteeksi näihin toimisi periaatteessa mikä vaan, tällä kertaa mentiin iisisti juustoilla, basilikalla ja sitruunapestolla.

JUUSTOBASILIKATÄYTTEINEN SITRUUNAINEN KANAFILEE

paksuja broikkufileitä
juustoraastetta
mozzarellaa
basilikaa
sitruunapestoa

Ota fileet huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Leikkaa terävällä veitsellä mahdollisimman iso tasku fileisiin. Sekoita juustoraasteesta, basilikasta, pieneksi silputusta mozzarellasta ja sitruunapestosta mössö, täytä sillä fileet. Paista pannulla väri pintaan, pienennä lämpöä ja paista kypsiksi. Lisukkeeksi toimii loistavasti kuskusherkku ja salaatti.

tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kuskusherkku

Kuskus (tai couscous) on musta ihanaa, mutta usein se jää turhan kuivaksi ja jotenkin nihkeäksi. Useimmiten käytän kuskusta salaatissa (tää kanasalaatti on yksi mun suosikeista) tai sitten vakio kanamössössäni. Nyt halusin kuitenkin kokeilla jotain uutta ja testata saanko kuskusista aikaiseksi jotain muhevaa. Resepti syntyi lennossa ja viimeisin ainesosa (sitruunapesto, josta hetki sitten tein pastaa) oli alunperin tarkoitettu ihan muuhun, mutta sopi loistavasti kuskusta mehevöittämään. Tein kuskusin lisukkeeksi, mutta syödessäni tajusin, että se toimii hyvin yksinäänkin pikaisena herkkuna.

KUSKUSHERKKU

4dl vettä
4dl kuskusia
kasvisliemikuutio
2 tomaattia
yrttejä (basilika, oregano, timjami,..)
2 rkl turkkilaista jugurttia
1 rkl sitruunapestoa
mustapippuria
1/2 vs kynsi
suolaa
öljyä

Keitä vesi+kasvisliemi, lisää kuskussuurimot kattilaan ja sekoittele ja keitä kuskusit kypsiksi (tarpeen vaatiessa lisää tarpeen vaatiessa vettä). Lisää kattilaan pieneksi kuutioidut tomaatit, turkkilainen jugu, mausteet, yrtit ja sitruunapesto. (tähän sopisi myös esim feta, kikherneet, jne) Sekoittele ja nauti.

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Thaisalaatti


Loma aikana tuli syötyä ihania thaikkusalaatteja, joille kaikille oli yhteistä tulisen ja raikkaan maun lisäksi rapeus. Just se rapeus on se mistä tykkään, se niin harvoin toteutuu härmäläissä salaateissa. Tää resepti on hyvin simppeli ja rakentui vähän fiilispohjalta (varsinkin toi kastike oli ihan arpomista, mitä nyt kaapista löytyi), alunperin oon tainnut vastaavanlaisen salaatin bongata Jamien resepteistä. Mukaan olisi sopinut myös hyvin esim. papaija ja vaikka limemarinoitu kana, mutta näinkin tää oli ihan taivaallista.
THAISALAATTI


100g munanuudeleita
punainen paprika
1 tlk pavunituja
reilusti rucolaa
pätkä kurkkua
korianteria
basilikaa
cashewpähkinöitä

kastike:

2 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 rkl limemehua
1/2 rkl oliiviöljyä
liraus seesamiöljyä
tummaa sokeria
raastettua inkivääriä
raastettua valkosipulia
chiliä pieneksi pilkottuna
silputtua korianteria
silputtua basilikaa


Kuori kurkku ja poista siemenet, suikaloi se ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Sekoita kurkku- ja paprikasuikaleet, pavunidut, yrtit sekä keitetyt, jäähdytetyt nuudelit. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike salaatin joukkoon, sekoita. Ripottele salaatin päälle paahdettuja cashewpähkinöitä, nauti!

sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Limepippuritonnikala-fetasalaatti

Tää on mun suosikkipikasalaatti, joka toimii aina. Mä en oo suuri tonnikalan ystävä, mutta Pirkan limepippuritonnikala on huippuhyvää ja siinä on makua niin, ettei salaatti edes vaadi kastiketta.

LIMEPIPPURITONNIKALA-FETASALAATTI

erilaisia salaatteja
rucolaa
basilikaa
kirsikkatomaatteja
kurkkua
fetaa
limepippuritonnikalaa
paahdettuja siemeniä

Otin vielä kuvan tunapussistakin, sillä olennaista on käyttää just tätä, sillä joskus hätäpäissäni ostin jotain vastaavantyyppistä ja suuri oli pettymys. Mokasta viisastuneena hamstraankin nykyisin näitä pusseja aina kun kaupasta niitä löydän ;)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...