keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Thaimaalainen rapucurry

Ihanaa, reilun viikon päästä ollaan Aasian auringon alla! Ennen sitä pitää kuitenkin vähän fiilistellä tulevaa ja virittää makunystyrät asemiin. Kun jääkaapista löytyi purkkitolkulla erilaisia tahnoja ja pakkasesta rapuja, oli rapucurry aika selvä valinta. Tämä oli uusi tuttavuus, aiemmin olen tehnyt enemmän intiahenkistä rapucurrya. Ihanaa tuli, eikä vähiten tuon Vii Voanista nappaamani tahnan ansiosta (kuva tuolla alempana).

THAIMAALAINEN RAPUCURRY

300-400 g jättikatkiksia
400 ml kookosmaitoa
4 tl vihreää currytahnaa
puolikas kurkku ohuina tikkuina siemenet poistettuna
3-4 kaffirlimen lehteä
basilikaa
2 rkl kalakastiketta
limemehua

Kuumenna vähän öljyä pannussa ja laita currytahna kuumenemaan pannulle. Kun tahna hieman kuplii, lisää raput ja kääntele niitä hetki, että alkavat punertua. Lisää kurkkutikut ja silputut kaffirlimen lehdet, kääntele pari kertaa ja kaada kookosmaito sekaan. Anna porista pieni hetki, lisää revityt basilikanlehdet, mausta kalakastikkeella ja limemehulla. Tarjoile kupeeseen jasmiiniriisiä ja nauti hyvässä seurassa.

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Tomaattinen kanapata

Nyt pakkuu sellaiset pakkaset ja talvi muutenkin tuntuu ottavan koville, joten tarvitaan lämmintä ja voimaa-antavaa ruokaa, joka syntyy vähällä vaivalla. Tämä kanapata on juuri sellaista; yksinkertaista ja helppoa, lämmintä ja hyvää. Yrttejä vaihtamalla ja mausteita varioimalla saa erilaisia versioita, mutta tämä perusohje toimii loistavasti tällaisenaankin. Lämpöä!

TOMAATTINEN KANAPATA

4 broilerin rintafilettä
10-15 pientä perunaa
2 sipulia
5 valkosipulinkynttä
n. 700g tomaattimurskaa (yrteillä, chilillä ja valkosipulilla maustetut sopii hyvin)
6-8 dl kanalientiä
persiljaa
sitruuna
mustapippuria
suolaa
chiliä

Paloittele kana ja paista se pienessä öljyssä kasarissa. Lisää paloitellut perunat, sipulit, valkosipulit ja paista niitä hetki. Kaada sekaan tomaattimurska ja kanaliemi, anna porista noin tunti. Kun perunat ovat kypsiä, mausta persiljalla, sitruunalla (puristin liki kokonaan mehuksi, muutama siivu vaan koristeesi), pippurilla, suolalla ja hippusella chiliä.

perjantai 3. helmikuuta 2012

Sitruunapestopasta


Joku aika sitten kaupasta tarttui mukaan sitruunapestopurkki ja nyt oli aika kokeilla, mitä siitä saisi aikaiseksi. Ohje muokkautui sen mukaan, mitä kaapista löytyi, lapset halusivat kanaa joukkoon, minusta olisi toiminut paremmin ilman. Sekaan sopisi hyvin myös esim. kesäkurpitsa, paprika ja oliivit. Itse sitruunapesto oli mieluisa uusi tuttavuus, varmasti tulee käytettyä useamminkin.

SITRUUNAPESTOPASTA


500g kokojyväpastaa
1 prk sitruunapestoa
sipulia
valkosipulia
150g tuoretta pinaattia
rucolaa
kirsikkatomaatteja
fetaa
(broikkua)

Keitä pasta ohjeen mukaan. Kuullota sipulia pannulla (ja paista kana). Lisää pannulle pinaatti, rucola ja tomaatit, kääntele hetki (ei liian kauan). Sekoita pesto kypsän pastan joukkoon, lisää kasvisseos pannulta ja murustele laatallinen hyvää fetaa joukkoon. Raasta pinnalle parmesania ja nauti!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...