keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

Mansikka-vuohenjuusto-kanasalaatti

Ystäväni toivoi jo fb-seinällään sadetta, että ruokablogaajat malttaisivat päivittää uusia reseptejä. On totta, että näillä helteillä ja näinä kesäöinä blogaaminen on jäänyt luvattoman vähälle, mutta jotenkin ei vaan malta. Eilen illalla tein ihanaa kanasalaattia, jonka lähtökohtana oli mansikat, vuohenjuusto ja balsamicosiirappi. Sitten mieli alkoi tehdä mangokanaa, mutta kun lähialepan tarjonta ei ulottunut esim. mangochutneyhin, oli pakko säveltää oma marinadi. Hyvää salaatista kuitenkin tuli (sitä ei välttämättä usko suhruisesta kuvasta, kuvaaminen vähän jäi), tein pykälään muutamat brushetat ja nautin ihanasta kesäillasta. Ihan parhautta.

MANSIKKA-VUOHENJUUSTO-KANASALAATTI

maustamatonta kanaa

marinadi esim:
lasten mangososetta
oliiviöljyä
tuoretta korianteria silputtuna
limemehua
pippuria
suolaa

erilaisia salaatteja
rucolaa
basilikaa
mansikoita
vuohenjuustoa
paahdettuja pinjansiemeniä
balsamicosiirappia

Marinoi kanaa jääkaapissa ainakin pari tuntia. Paista kanat pannulla, paahda pinjansiemenet, kokoa salaattia ja liruta päälle ihanaa balsamicosiirappia. Nauti hyvässä seurassa.

keskiviikko 7. heinäkuuta 2010

Katkaraputahna


Oi, ihana kesä, ihan parhautta. Ja mitä herkkuja.. Jossain vaiheessa kun ehdin istua koneella (ehkä joskus sadepäivinä), niin blogaan kaikista ihanista kesäherkuista, mutta nyt pikaisesti tämän hetken hitti. Juhannuksena ystäväni Linda tarjosi uusien perunoiden kupeessa aivan totaalisen ihanaa katkarapumössöä, jota tänään testasin myös himakeittiössä. Tahna on iisi pyöräyttää mökkiolosuhteissakin ja riittää vaikka pelkästään uusien perunoiden kanssa. Itse tarjosin lisäksi savukalaa ja salaattia, toimi loistavasti!

KATKARAPUTAHNA

1 prk creme fraiche (tai kaksi, jos et käytä kermaviiliä)
1 prk kermaviiliä
1 pss pakastekatkarapuja
1 punasipuli
tilliä
pippuria
sitruunamehua
suolaa

Sulata katkikset, pilko sipuli pieneksi ja sekoita kaikki mössöksi. Anna maustua jääkaapissa hetki. Nauti!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...