sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Fajitas


Tänään oli pyykkäys- ja pakkauspäivä, joten ruuanlaittoon ei jäänyt juurikaan aikaa. Väsäsinkin nopeasti kokoon fajitaksia, ne on niin helppoja ja kaikki saa täyttää miten haluaa. Ystäväni Linda on varsinainen fajitas-taituri, mutta Lindan rokatessa Ruisrockissa, oli tyydyttävä oman keittiön fajitaksiin. Hyvältä maistuivat, olivat helppoja ja nopeita tehdä, juuri sopivia pyykkäyksen ja pakkauksen lomassa nautittaviksi. Näiden fajitasten myötä tämä keittiö hiljenee hetkeksi, huomenna lähdetään ansaitusti lomalaitumelle. Jihaa!

FAJITAS

tortillalettuja

täytteenä:
broilerin rintafileitä (mausta grillissä tai pannulla paistetut fileet paprikajauheella, pippurilla ja suolalla, viipaloi)
paistettua paprikaa ja sipulia (näitäkin saa maustaa esim. chilillä tms)
maissia
salaattia
kurkkua
tomaattia

kastikkeina:
creme fraichea
salsaa
cheddarkastiketta

GUACAMOLE

2 avokadoa
sitruunamehua
1 tomaatti
1 sipuli
mustapippuria
tabascoa

Muussaa avokado, mausta sitruunamehulla. Pilko sekaan tomaatti ja sipuli, lisää mausteet. Laita avokadon kivet tahnan sekaan ja anna maustua vähintään puolituntia. Poista kivet, dippaa nachoilla tai laita fajitaksen täytteeksi.

Ja vielä lisäys näin jälkikäteen, Jokapäiväistä Leipää -blogin Jams antaa loistavat ohjeet tortillalätyn taitteluun, vilkaiskaapas täältä.

torstai 2. heinäkuuta 2009

Mansikkakanasalaatti

Mulla on jo pitkään tehnyt mieli ruokaisaa mansikkasalaattia, mutta en ole saanut aikaiseksi. Eilen päätin viimein ryhdistäytyä, kun ystäväni Paula tuli käymään. En löytänyt mistään mieluisaa ohjetta, joten kehittelin tämän mansikkakanasalaatin itse. Kanan marinoin World foodsin marinadikastikeella, se on mun tän kesän suosikki. Salaatissa voisi mozzarellan sijaan voisi kokeilla myös fetaa tai vuohenjuustoa (yllätysyllätys), miksei sinihomejuustoakin jos siitä tykkää. Joka tapauksessa salaatti toimi tälläisenäänkin loistavasti; lämmin kesäilta puutarhassa, roseeviiniä ja ihanaa seuraa.

MANSIKKAKANASALAATTI

erilaisia salaatteja
kevätsipulia
hunajamelonia
mozzarellaa
kurkumiini-sitruunaruohomarinoitua kanaa
mansikoita
basilikaa
paahdettuja pinjansiemeniä

kastike:
oliiviöljyä
valkoista viinietikkaa
hunajaa
Maille dijonsinappia (sitä karkearakeista, jossa on myös siemeniä)
vettä

Marinoi kanaa vähintään tunti. Paista kanapalat pannulla ja anna jäähtyä. Revi salaatti pohjalle, pilko hunajameloni, mozzarella ja kevätsipuli. Lisää kanapalat ja lohkotut mansikat. kaada sekaan kastike. Koristele basilikasilpulla ja paahdetuilla pinjansiemenillä. Nauti hyvässä seurassa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...